Maker’s Mark: en del av Amerikansk whiskyhistoria!
Redan i slutet av 1700-talet startade whiskyproduktionen på allvar i Amerika. Sedan dess har nationen ”over there” utvecklats i en rasande fart. Århundradena har följts av flertalet blodiga krig samt en tid av totalförbud mot alkohol. Trots detta har det i Amerika och framförallt delstaten Kentucky alltid funnits en passion för att framställa den söta och samtidigt lite stökiga whiskyn som kom att kallas Bourbon. All bourbon är whisky men inte all whisky får kallas bourbon. Följ med på en provning där du tillsammans med Maker’s Mark, en av Kentuckys mest klassiska bourbonsorter, får följa historien ända från 1700 talet tills idag. Under provningen får du tillfälle att smaka råspriten, under- och överlagrad Maker’s Mark samt den färdiga produkten. Vi kommer även att prova Jim beam, världens mest sålda bourbon samt det lite mer exklusiva bourbonmärket Knob Creek.
Provningen hålls av Jonatan Östblom-Smedje, Nordic Distillery Diplomat Maker’s Mark.